Alla event ser olika ut och har sina egna unika förutsättningar. Men oavsett om det är en fest, en middag, en konferens eller ett bröllop så finns det vissa saker som de alla har gemensamt. Det är att de behöver planeras ordentligt och att alla enskilda aktörer som är delaktiga i eventet måste leverera i rätt tid och efter bästa förmåga. Att kunna lita på detta är kritiskt eftersom man inte kan göra allting själv. Om ditt event på något sätt ska erbjuda någon mat så måste du kunna lita på att maten håller hög kvalité. Därför är kommunikationen mellan dig och företaget väldigt viktig. Det gäller att både du och cateringfirman har så öppna kort som möjligt.

Här kommer ytterligare några tips på saker du ska tänka på när du beställer cateringmat från ett företag. Först och främst så måste du analysera dina egna förutsättningar. Hur många personer ska gå på eventet? Ju fler personer desto mer mat. Hur länge ska det hålla på? När och hur kommer maten in i det hela? Är det en viss typ av mat som ska serveras, till exempel finare bröllopsmat? Det finns många olika bra cateringföretag att anlita i Umeå, som till exempel www.cateringumeå.nu. Försök tänka på så mycket som möjligt när du planerar kring maten och använd deras expertis. Ju bättre information cateringföretaget har desto lättare blir det att rekommendera något vettigt och det ger även dig själv en chans att ha en bra översikt och kontroll.

Det är aldrig bra när maten tar slut, men det är inte heller bra att beställa för mycket. Att planera in den perfekta mängden är svårt. Det blir dock lättare genom att titta på olika guidelines för ungefär hur mycket mat en person äter. En tumregel är att ju längre eventet är, desto mer mat och dryck bör du planera. Tilltugg är även bra så att gästerna inte blir alltför hungriga innan middagen.

Cateringtips
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *