Här är vårt nybyggda hus efter marksaneringenJag och min sambo Maria bestämde oss för två år sedan att vi skulle bygga ett eget hus. När jag var mindre så byggde mina föräldrar sitt eget hus så jag kunde en del om det, och dessutom så kunde vi få bra tips från mamma och pappa.

Första steget

Det första steget var att hitta en bra tomt här i Skåne. Folk som tror att detta är den lätta biten av ett husbygge kan inte ett skit om detta. Tomten ska vara tillräckligt stor för att passa huset som vi vill ha, den ska ha ett bra läge och man ska få bygglov. I vårt fall så fanns det ytterligare en punkt som behövde stämma in. Det var nämligen så att på markens om vi gärna ville ha hade det tidigare legat en gammal fabrik. För 20 år sedan avvecklade man fabriken men det är bara fyra år sedan man bestämde för att plocka ner den. Men även om fabriken inte är kvar längre så finns det en hel del gifter i marken, och därför skulle vi behöva göra en marksanering. En marksanering är inget som man gör över en timme. Det finns mycket som ska till. Bland annat så måste man ta kontakt med kommunen och försöka lösa problemet tillsammans. Ska kommunen stå för kostnaderna eller ska vi?

Resten av resan

Lyckligtvis så kom vi överens med vår kommun som hjälpte oss med marksaneringen och kort därefter kunde vi påbörja bygget av vårt drömhus.

Om ni ska göra en marksanering i Skåne så kan ni gå in på denna hemsidan och ta hjälp.

En kommun som ställer upp
Tagged on:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *