en bild som försöker förklara bergvärmeVi har börjat se över alternativa värmekällor för vår villa. Vi upptäckte nämligen, när snön föll som bäst och temperaturerna var som lägst, att vår älskade luft/luft pump inte klarar att dra värme från luft som ligger under fyra grader minus. Jag vet inte om det generellt gäller för alla pumpar, eller om det bara är vår, men just då spelade det mindre roll. Vår luft/luft pump var nämligen den enda värmekällan som vi hade.

Direktverkande el är en riktig dröm, eller?

Eller ja, helt sant är det kanske inte. Vi har våra element också. Problemet med dem är att de värms upp av direktverkande el, och om jag skall vara helt ärlig, så vill jag faktiskt inte betala för dem. De kostar ju nämligen skjortan. Milt utryckt.

Så ja, här har varit kallt, här är fortfarande kallt, men nu har vi åtminstone fått vår kamin installerad. Den värmer upp hela vardagsrummet, vilket innebär att vi helt enkelt stannar i vardagsrummet.

För miljöns skull?

Men som sagt, du har jag alltså börjat se över alternativa värmekällor, och en av dem som fångade mitt intresse, det var bergvärme i Stockholm. Jag har inte mycket koll på miljömedvetna val och förnyelsebar energi och så vidare, men bara namnet ”bergvärme i Stockholm”, det låter som ett miljömedvetet val.

Jag är inte helt okunnig, det kan jag väl inte påstå att jag är, men jag förstår ändå inte förklaringen av bergvärme i Stockholm, som finns på olika internetsidor. De är ofta skrivna på fackspråk, och med termer som jag varken kan förstå eller vill lära mig. Varför inte göra det enkelt för oss vanliga dödliga? Jag vill veta vad det kostar, var man kan ha det och vem jag ringer för att beställa det. Enkelt.

För en behaglig inomhustemperatur
Tagged on:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *