Oavsett i vilket syfte man reser – ett viktigt affärsmöte, semester eller för något annat – så är man ofta beroende av att det flyg man bokat också kommer fram i tid. Naturligtvis; åker man enkom för en affärsträff och missar denna på grund av ett försenat flyg så är det en katastrof, åker man för semester så tar ett försenat flyg bort en värdefull dag och så vidare.

Kort sagt; ett försenat flyg påverkar och det ställer till det oavsett vad man flyger för. Dock. Det är sällan som ett flygbolag ser på ett försenat flyg på samma sätt, för dem så handlar det nämligen om ganska många sådana och skulle varje konsument vilja ha ersättning för sin förlorade tid så skulle det handla om enorma summor.

Man ska dock veta att man som konsument i många fall de facto har rätt att kräva ersättning om man drabbats av ett försenat flyg. Det handlar dock om att vissa regler ska uppfyllas och om du exempelvis flugit mellan Sundsvall och Stockholm och ditt flyg är försenat med tio minuter så kan du också glömma att få några pengar tillbaka.

De regler som gäller för att få ersättning för ett försenat flyg är följande – och här utgår ett schablonbelopp för varje. Och: Här gäller minst tre timmars försening.

• 250 euro för flygningar om högst  1500 km

• 400 euro för flygningar inom EU på högst 1500 km och för flygningar någon annanstans mellan 1500-3500 km

• 600 euro för alla andra flygningar som omfattas av EU:s regler.

Glasklart med andra ord – har du flugit med ett flyg som är 5 timmar försenat och där din destination legat 3501 km bort så kommer du per automatik att få 600 euro insatt på ditt konto. Nej, och här kommer det stora problemet. Det är svårt att få ersättning för försenat flyg och detta även om man har rätt till det.

För; hur tror vi att ett flygbolag ställer sig till att betala 600 euro till – minst – hundra passagerare? Inte tudelat positivt och där är också problemet; flygbolag försvårar, förhalar och gör processen till en evighet för en kund att få ersättning för försenat flyg. Det är för dyrt för ett flygbolag och därför så gör man det också svårt för en kund.

Ta hjälp för att få ersättning för ett försenat flyg

Dock! Det finns hjälp och idag är det smidigare än någonsin att få ersättning för ett försenat flyg. Hur? Jo, genom att anmäla sig på en sida på internet där utbildade jurister specialiserat sig på just detta ämne och där det enda som krävs är att fylla i flygnummer samt datum – resten sköter företaget i fråga. Viktigt att tillägga: betalningen sker retroaktivt och som en procentsats av den ersättning man slutligen får för ett försenat flyg – ofta ungefär 25%.

En billig summa jämfört med de noll kronor som flygbolag helst ser som ett lämpligt belopp att betala ut.

Har du rätt till ersättnig för ett försenat flyg?
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *