Att ställa till med bröllop och bröllopsfest gör man förhoppningsvis bara en gång i livet. Och det är inte konstigt att värdarna vill göra det perfekt för sina gäster. Men förutom själva bröllopet finns det mycket att fixa med själva bröllopsfesten. En bra lokal ska fixas, mat ska lagas, servitriser ska hittas, inbjudningar ska göras och skickas, toastmaster ska utses, bordsplacering ska göras, kläder ska hittas (om ni inte bär bröllopskläderna) och så vidare. Listan är lång.

Hitta lokal för bröllopsfestenMen här är ett tips på i vilket ände ni ska börja i: festlokalen. Har ni planer på att ha bröllopsfesten samma dag som bröllopet att ni hittar en bröllopslokal som ligger nära och är ledig det datumet.

Saker att tänka på:

*Datumet (att det är ledig på själva bröllopsdagen)

*Hur många det rymmer (alla gäster ska få plats!)

*Kök

*Hur folk tar sig dit

*Hur borden ska stå

*Vart det ska dansas

För det ska självklart dansas. Och det ska vara roligt och lättsamt. Därför är ett av de största tipsen, bortsett från alla tips om festlokalen, att se till att värdparet slappnar av och njuter.

Om ni inte gifter er i kyrkan är ett alternativ att ha bröllopsfesten i samma lokal som vigselcermonin. Fördelen med detta är att ni slipper se till att alla gäster flyttar sig från ett ställe till ett annat, de är ju redan där!

Viktigt är att ni planerar allting noga. Sätt ett datum, kolla festlokal och vigsellokal, planera festen, skicka inbjudningar, boka smekmånad, hitta kläder. Och sen är det bara att njuta och ha roligt.

Hur anordnar man bröllopsfester egentligen?
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *