Då det handlar om Stockholm så vet ju alla att det är en ganska extrem marknad där gällande bostäder. Det flyttar helt enkelt in för mycket folk i relation till hur mycket som byggs och detta medför att priserna i Stockholm blir väldigt höga och detta oavsett om du söker ett hus eller en lägenhet. Det här gör att Stockholm i sig blir svårt att hitta ett lämpligt boende i utan där man istället får låta slumpens skördar råda lite om vart i stan man hamnar. Det är alltså svårt att peka på en stadsdel – exempelvis Vasastan – och säga att man vill bo just där – detta då dels priserna och dels utbudet just där kan sätta stopp. Här har en mäklare en stor roll att förmedla och sälja objekt – det har de naturligtvis i alla städer – men jobbet blir extra tydligt just i Stockholm där en mäklare på ett helt annat sätt jobbar uteslutande i olika stadsdelar.

Du kan exempelvis hitta en mäklare som enbart jobbar i Vasastan, en som jobbar enbart i Årsta och en mäklare som specialiserat sig på Östermalm. Här blir också hierakin mäklare emellan tydlig och likaså vilken byrå man jobbar på – det är alltså betydligt mer attraktivt och statusfyllt att som mäklare ha hand om objekt i Vasastan än att sköta om någon förort som Bandhagen eller Blackeberg.

Dock måste man som mäklare i Vasastan vara på tårna och inte slappna av – man är liksom inte bättre än sin senaste affär och säljer man för dåligt och inte sköter sig – ja, då står det alltid en annan mäklare beredd att ta över tjänsten i Vasastan.

Vasastan har skickliga och erfarna mäklare

Är det då lätt eller svårt att jobba som mäklare i Vasastan? Det här är en fråga som är väldigt svår att besvara – Vasastan i sig räknas numera som en av de absolut hetaste stadsdelarna i hela Stockholm men i och med detta så blir ju priserna också därefter. Du måste alltså som mäklare vara beredd att sälja objekt för uppemot tio miljoner och övertyga de få personer med de resurserna att just ditt objekt i Vasastan är det rätta. Det låter kanske lätt, men det är verkligen en tuff uppgift som bara en skicklig mäklare klarar av.

Det är också därför som det i exempelvis Vasastan, Södermalm och Östermalm finns som allra flest erfarna och skickliga mäklare – man måste helt enklet kunna hantera sitt yrke på bästa sätt och då ser man hellre att en ny mäklare kanske börjar jobba med mindre objekt för att lära sig. Som ny mäklare på en firma så börjar man med mindre objekt i mindre attraktiva områden, lär sig och siktar hela tiden uppåt mot bättre områden och större objekt och hit räknas alltså Vasastan som lite av en slutstation och mål. Naturligtvis är det inte alla mäklare som vill jobba just i Vasastan – en del kanske trivs alldeles utmärkt utanför tullarna. Men om man ser rent generellt och ur ett provisionsperspektiv så är Vasastan utan tvekan väldigt attraktivt.

På sidan www.mäklarevasastan.nu hittar du en erfaren mäklare med stor kännedom om detta attraktiva område i Stockholm.

Hur jobbar en mäklare i Vasastan?
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *