Om man ser till inredning ur ett generellt perspektiv så har det aldrig varit mer populärt än vad det är i dagsläget. Tidigare så var inredning något som berörde några stycken och om man väl hade möblerat och inrett sitt hus eller sin lägenhet så var detta ofta något definitivt. Kort sagt; hade man valt tavlor, gardiner och soffgrupp så var detta något som man därefter höll fast vid i flertalet år och där man inte bytte förrän något gått sönder. Idag däremot så är det inte alls ovanligt att man möblerar om, köper nya matchande detaljer eller piffar upp genom att blanda olika typer av stilar.

Naturligtvis så ska man använda internet som en förklaring till detta; det har helt enkelt växt fram en alternativ värld på internet där inspiration finns, där man via forum kan träffa likasinnade för givande diskussioner och där man – framförallt – kan hitta och beställa hem det man känner skulle passa i sitt eget hem.

Tillgången på olika produkter och inspiration hos andra personer är två nycklar i trenden om inredning och dessutom ska man här inte underskatta vikten av att exempelvis kändisar öppnat sina hem på vid gavel heller. Ser man en idol – via exempelvis Instagram – lägga ut bilder på sin lägenhet, på en ny matta eller på ett nyskapat stilleben – ja, då är det också något som man ofta gärna vill applicera till sitt eget hem; oavsett vart i Sverige detta ligger. Inredning är – helt enkelt – stort i dagsläget och det vi ska slå fast här är även följande: det är kul med inredning, det är skoj att förändra och det är roligt att se sitt hem förvandlas enligt den vision man har i sitt huvud.

Med detta sagt så tänkte vi gå vidare med att titta på några trender inom inredning som sticker ut och som visat sig vara extra populära. Vi utgår här ifrån den staden i Sverige där flest människor bor och och där trender blir mer uppenbara – Stockholm. Kort sagt, två stycken trender inom inredning verkar ha fått stort fäste i Stockholm och dessa ska vi titta lite närmare på. Två stycken rena motpoler dessutom.

Lantlig inredning. Många stressade stockholmare använder lantligt inredning i sina hem och man gör detta för att det skapar ett lugn och en harmoni. Lugnande lösningar i trä blandas med färgglada byttor och med härliga gardiner. Tänk dig ett torp och hur det är inrett, men flytta det till innerstaden i Stockholm  – där har vi lantligt inredning i en urban miljö. Lantlig inredning är dessutom en bra bas för andra stilar och går utmärkt att blanda med exempelvis marin stil. Tänk lantlig inredning i köket medan vardagsrummet inreds i färger som blått, vitt och rött – typiska marina färger. Snyggt!

• Industriell design. En trend som även den ser ut att hålla i sig; stegar i metall, lampor av samma material, gamla verktygslådor och spännande hyllor. Metall, plåt och aluminium skapar ett coolt hem och kan man matcha med vintage-affischer och lite dyrare designmöbler från exempelvis Danmark – ja, då är man hemma.

Lantlig inredning fungerar i storstan
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *