Gravering med laser

laser graveringDet finns många olika typer av gravyr, som till exempel diamantgravyr och roterande gravyr. Men den absolut vanligaste och mest populära metoden är lasergravyr. Förutom att det finns många olika metoder så finns det även olika laserkällor när det kommer till lasergravyr och de vanligaste är CO2, YAG och Fiber. Lasergravyr ger mycket precisa och detaljerade graveringar i allt från metaller till olika typer av plast och det går att utforma graveringen precis hur man vill, oavsett vilken stil man vill ha på texten. Mängder av företag, särskilt butiker på nätet, använder sig av lasergravyr för att skapa unika presentartiklar, skyltar och idrottspriser och resultatet blir fantastiskt.

När man ska göra en gravyr med hjälp av laser brukar man använda sig av ett grafiskt program som installeras på en dator. Där kan man själv välja vilken design och vilket typsnitt man vill ha, eller om man vill att texten ska vara med eller utan kontur. Det går även att gravera in bilder och mönster om man så vill, vilket innebär att man kan få helt unika designer på presentartiklar och skyltar. Mycket bra tips om detta finns att hitta på denna sida.

Om man vill ge bort den där perfekta presenten som är personlig, unik och samtidigt omtänksam så finns det mängder av presentartiklar man kan få graverade med hjälp av lasergravering. Vad sägs som den perfekta doppresenten – ett smyckesskrin med barnets namn och födelsedatum står ingraverat. Eller varför inte ett whiskeyglas till pappa på fars dag med hans namn eller något annat roligt ingraverat på glaset? Till någon som fyller år kan man ge bort en snygg korthållare med gravyr. Självklart kan man göra något till sig själv och familjen också och ett bra tips är att smycka ut ytterdörren eller brevlådan med en unik skylt med familjens namn och möjligtvis även adress. Det finns oändliga möjligheter med hjälp av denna teknik och det är bara fantasin som sätter gränser.

Med lasergravering kan man gravera på mängder av olika material och då menar vi inte enbart på glas. Det går till exempel att med en CO2-laser gravera på aluminium, rostfritt stål och plast. Det man måste tänka på är dock att resultatet då kan variera.

Lasergravyr
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *