Jag hade precis fått min första barn och även om det var en tid av eufori att hålla det lilla knytet i famnen så förmörkades känslan av den fruktansvärda smärta som dunkade mellan benen. Jag hade spruckit, helt i sin ordning, enligt barnmorskan som tyckte att det snart skulle gå över. Men efter att ha legat sängliggande i två dagar kom min svärmor på besök för att träffa sitt förstfödda barnbarn. Jag hann knappt hasa mig upp i sängen innan smärtan var ett faktum och min svärmor, som var lite av en expert i barnafödande (han hade tre fött tre söner och en dotter) stoppade mitt försök. Hon vände i dörren och kom tillbaka efter en halvtimme, andfådd kastade hon sig över bebisen medan hon kastade en sittkudde på sängkanten.

Med denna sittkudde ska du slippa ligga hela dagarna, den är ergonomisk, förklarade hon. Med stor möda lyfte jag på mig och stack in den hjärtformade sittkudde som jag fått och skillnaden var enorm. Den svarta sittkudde jag nu fått i present hade ett hål i mitten vilket gjorde att rumpan var det enda som var i kontakt med kudden och jag slapp den hemska smärta jag tidigare kämpat med i mina försök att sitta upp. Klart känslomässig med alla de hormoner som levde rövare i kroppen brast jag ut i gråt, av lycka över en enkel sittkudde, men ändock en sittkudde som gjorde det möjligt för mig att sitta upp och dricka kaffet och äta de bullar som svärmor hade bakat. Som barnmorskan utlovat så gav sig smärtan efter några veckor och jag kunde åter fungera som vanligt, men min sittkudde har fått vara kvar trots det. Det är helt enkelt den goaste sittkudden man kan tänka sig och även om jag inte har något verkligt behov av den nu så är det fint att sitta på efter en stressig dag på jobbet och spring efter min treåring som ständigt kommer på nya upptåg.

Oväntad hjälp av sittkudde
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *