Jag har aldrig åkt bastuflotte tidigare, men det är verkligen något som jag skulle vilja prova denna sommar. Eftersom att jag och min sambo firar tre års jubileum i augusti funderar jag på om det inte vore en fin present att ge honom. Och mig själv såklart. Jag har kollat runt bland företag som hyr ut bastuflottar i området och funnit ett fåtal ställen som jag kan tänka mig.

Jag vet dock inte om jag ska välja en tur med bastuflotte i hav eller i sjö. Sjö känns säkrare på något sätt, även om jag nu inte tror att vi kommer att kapsejsa eller så. Samtidigt har ju havet den fördelen med saltvatten som känns mer renande än sjövatten, men som kan vara mer stormigt än en tur på sjön. Jag har kollat upp lite prisuppgifter och på den fronten verkar det inte skilja sig nämnvärt mycket var man väljer att åka ut med en bastuflotte. Givetvis blir det mycket billigare om fler är med och bastar så att man kan dela på kostnaden. Men eftersom att jag har föreställt mig denna årsdag som en romantisk kväll så känns fler i sällskapet lite opassande. Som ni säkert redan har förstått så är det som en lite dröm som går i uppfyllelse med att hyra bastuflotte för oss två. Jag har dock ingen aning om min sambo är lika exalterad. Eftersom att jag inte vill att han ska misstänka eller upptäcka mina planer så har vi inte pratat om det överhuvudtaget och jag vet faktiskt inte om han uppskattar att basta alls.

Var vi bor finns ingen bastu och vi har aldrig bastat tillsammans. Jag som har rötter i Finland har bastat en hel del under mina år, vi hade en bastu i huset jag växte upp i som stod varm året runt. Nu har mina föräldrar flyttat till en lägenhet istället som visserligen har en bastu på området men som sällan används. Jag hoppas att han kommer att uppskatta överraskningen med en romantisk kväll med kall god öl på en bastuflotte. Om inte så kanske han i alla fall tycker att det är en upplevelse om än inte en mysig sådan. Om någon har tips på om man ska välja hav eller sjö och som provat båda delar, så vore jag tacksam för tips. Återkommer med resultatet i augusti. Tills dess – ha det så fint allesammans!

Romantik och bastuflottar
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *