Det senaste året har varit märkbart tufft för de flesta fastighetsmäklarna i Malmö. Givetvis är lågkonjutern och många objekt till salu två starkt bidgragande faktorer. Efter att det varit oerhöt lönsamt att arbeta som fastighetsmäklare har det blivit tuffare tider och det märks. Annonserna är färre i dagstidningarna och bara för några veckor sedan kunde man läsa i lokalpressen i Malmö att fastighetsmäklare vill ha betalt även för objekt de inte lyckas sälja. Detta tyder givervis på att det inte är lika lönsamt att vara fastighetsmäklare idag men jag kan inte se någon anledning till att kunderna ska behöva betala för att marknaden svajar. Därför så är mitt råd till dig som går i tankar att sälja din bostad och ska välja en fastighetsmäklare i malmö. Våga sätt press och gå inte med på att sälja ditt objekt till lägre summa än vad du hade tänkt dig. På en svajande marknad kan det vara lockane för en fastighetsmäklare att söka efter snabba affärer.

3 viktiga punkter inför valet av fastighetsmäklare

Det första är att man är överens om vad för pris är rimligt för din bostad. Förväntningarna måste vara rätt både från dig och fastighetsmäklaren.

Det andra är att inte ha för bråttom. För att få begärt pris så måste man hitta rätt köpare. På dagens marknad så kan det ibland ta tid.

Sätt dig inte i en sits att du måste sälja. Dvs, kunna klara av dubbelt boende om det skulle krävas samt lita på att din fastighetsmäklare ser till att du gör en bra affär.

Läs mer om fastighetmäklare i Malmö här.

Tuff marknad för fastighetsmäklare i Malmö

One thought on “Tuff marknad för fastighetsmäklare i Malmö

  • Hitta mäklare gratis genom Fastighetsmäklare Malmö. Jämför och få offert på rätt fastighetsmäklare i Malmö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *