Grillsäsongen lider mot sitt slut och det är kanske dags att lägga in grillen för vinterförvaring. Innan du gör det är det några saker som är bra att tänka på.

Rengöring. Rengör grillen ordentligt innan du lägger in den för vinterförvaring. Putsa grillgallret med en ordentlig grillborste. Detta gör du enklast genom att sätta på grillen och låta gallret vara över glöden i 10-15 minuter. Därefter borstar du helt enkelt gallret. Det går även bra att borsta gallret med lite diskmedel och stålull. Därefter oljar du in gallret med matolja och torkar bort överflödet. Det ska bara finnas ett tunt skyddande lager olja kvar på gallret. Det är även bra att rengöra resten av grillen med en trasa och lite ljummet vatten. Också brännarna kan behöva rengöras.

Det är bra att ha grillen under tak över vintern. Helst ska den förvaras i garaget eller i ett förråd. Det är också bra att täcka över den med ett grillöverdrag även om den står under tak. Grillöverdraget ger ett extra skydd. Genom att ta extra hand om din grill har du också nytta av den längre. Här (egrillen.se/grilloverdrag) hittar du grillöverdrag i olika storlekar.

Gasolflaskan kan förvaras i samma utrymme som grillen. Det finns dock olika restriktioner om hur stora och hur många gasolflaskor man får förvara i olika typer av bostäder. Här kan du läsa mera om de olika restriktionerna. Kom ihåg att alltid förvara gasolflaskan stående, med avstängd ventil och ta loss slangen.

Med hopp om att nästa grillsäsong blir lika lyckad som denna vart!

Vinterförvaring av grillen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *